Vinum Vine

|Friday| What kind of wine goes with lutefisk?

Posted in Wine by Vinum Vine on February 22, 2013

Although wine is sometimes regarded unsuitable to be served with lutefisk, a sweet white wine like a relatively young Sauternes or a medium-bodied, light and acidic red wine like young Bordeaux or fruity Beaujolais may accompany it. In fact, the combination of Sauternes and lutefisk is highly praised by many lutefisk connoisseurs. Mature, “caramel-flavoured” Sauternes is not recommended, as well as mature, full-bodied and mellow red wines, as lutefisk gives them a metallic taste.

lutefisk

Advertisements

One Response

Subscribe to comments with RSS.

  1. Vinum Vine said, on March 14, 2013 at 12:28 PM

    Selv vin undertiden betragtes uegnede til at blive serveret med lutefisk, en sød hvidvin som en relativt ung Sauternes eller en medium fyldig, let og sure rødvin som ung Bordeaux eller frugtagtig Beaujolais kan ledsage det. Faktisk er kombinationen af ​​Sauternes og lutefisk meget rost af mange Lutefisk kendere. Ældre, “karamel-flavored” Sauternes anbefales ikke, såvel som modne, fyldig og blød rødvin, som lutefisk giver dem en metallisk smag.

    雖然葡萄酒有時被視為不適合擔任與lutefisk,甜白葡萄酒是一個相對年輕的蘇玳或中等酒體,重量輕,的酸性紅葡萄酒像年輕的波爾多果味的博若萊陪它。事實上,的組合的Sauternes和lutefisk的高度評價,許多lutefisk鑑賞家。成熟,“焦糖口味的”蘇玳不推薦,以及成熟,酒體豐滿,醇厚的紅葡萄酒,如lutefisk讓他們有一個金屬的味道。

    Selv vin er ofte blitt betraktet uegnet til å bli servert med lutefisk, en søt hvitvin som en relativt ung Sauternes eller en middels fylde, lett og syrlig rødvin som ung Bordeaux eller fruktig Beaujolais kan følge den. Faktisk er kombinasjonen av Sauternes og lutefisk høyt verdsatt av mange lutefisk kjennere. Modne, “karamell-flavored” Sauternes er ikke anbefalt, samt modne, fyldig og myk røde viner, som lutefisk gir dem en metallisk smak.

    Aunque el vino es a veces considerado no apto para ser servido con lutefisk, un vino blanco dulce como un relativamente joven Sauternes o un cuerpo medio, vino tinto ligero y ácidos como el joven Burdeos o afrutado Beaujolais se puede acompañar. De hecho, la combinación de Sauternes y lutefisk es muy elogiado por los conocedores lutefisk muchos. Maduro, “caramelo con sabor a” Sauternes no es recomendable, así como los vinos tintos maduros, con cuerpo y suave, como lutefisk les da un sabor metálico.

    Παρά το γεγονός ότι το κρασί μερικές φορές θεωρείται ακατάλληλος να υπηρετήσει με lutefisk, ένα γλυκό λευκό κρασί σαν μια σχετικά νέα Sauternes ή ένα μέτριο σώμα, το φως και όξινο κόκκινο κρασί όπως οι νέοι Μπορντό ή φρουτώδη Beaujolais μπορεί να τη συνοδεύουν. Στην πραγματικότητα, ο συνδυασμός του Sauternes και lutefisk είναι άκρως εγκωμιαστικά σχόλια από πολλούς ειδήμονες lutefisk. Ζευγάρι, «καραμέλα με γεύση« Sauternes δεν συνιστάται, καθώς και ώριμο, μεστό και ώριμο κόκκινο κρασί, όπως lutefisk τους δίνει μια μεταλλική γεύση.

    Kuigi veini Vahel on ebasobiv tuleb kätte lutefisk, magus valge vein nagu suhteliselt noor Sauternes või keskmise täidlusega, kerge ja happeline punane vein nagu noor Bordeaux või mahlakas Beaujolais võib lisada seda. Tegelikult kombinatsioon Sauternes ja lutefisk on väga kiitis paljud lutefisk asjatundjad. Vanem, “karamellimaitselised” Sauternes ei ole soovitatav, samuti küps, täidlane ja täidlane punane vein, nagu lutefisk annab neile metalne maitse.

    Cé go bhfuil fíon a mheas uaireanta mí-oiriúnach a sheirbheáil le lutefisk, fíon milis bán cosúil le Sauternes réasúnta óg nó meán-bodied, fíon dearg solas agus acidic cosúil le óg Bordeaux nó fruity fhéadfadh Beaujolais ag gabháil leis. Go deimhin, tá an teaglaim de Sauternes agus lutefisk ardmholadh ag connoisseurs lutefisk go leor. Ní Lánfhásta, “caramal bhfuil blas an” Sauternes molta, mar aon le fíonta aibí, lán-bodied agus mellow dearg, mar tugann lutefisk dóibh blas mhiotalacha.

    Хотя вино иногда рассматривается непригодными для подаются с лютефиск, сладкие белые вина, как сравнительно молодой Сотерн или средней плотности, свет и кислой красного вина, как молодые Бордо или фруктовый Beaujolais могут сопровождать его. В самом деле, сочетание Сотерн и лютефиск высоко ценится многими ценителями лютефиск. Пожилые, “карамель со вкусом” Сотерн не рекомендуется, так же как зрелый, насыщенный и мягкий красного вина, а лютефиск дает им металлический привкус.

    Vaikka viini pidetään joskus kelpaamatonta tarjoillaan lutefisk, makea valkoviini kuten suhteellisen nuori Sauternes tai keskitäyteläinen, kevyt ja happamat punaviini kuten nuorten Bordeaux tai hedelmäinen Beaujolais voi seurata sitä. Itse asiassa yhdistelmä Sauternes ja lutefisk on erittäin kiitosta monet lutefisk ystäville. Aikuinen, “karamelli-maustettu” Sauternes ei suositella, samoin kuin kypsä, täyteläinen ja pehmeä punaviini, kuten lutefisk antaa heille metallinen maku.

    ワインは時々lutefisk、比較的若いソーテルヌや若いボルドーやフルーティーボージョレはそれを伴うことがあるようなミディアムボディの、光と酸性の赤ワインのような甘い白ワインと一緒に出されることは不適当と見なされていますが。実際には、ソーテルヌとlutefiskの組み合わせは、非常に多くのlutefisk愛好家によって賞賛されています。 lutefiskは彼らに金属味を与えるように成熟した、”キャラメル風味の”ソーテルヌはお勧め、と同様に、成熟したフルボディでまろやかな赤ワインされていません。


Comments are closed.